Hockeykleding

Hockey is naast een echte teamsport ook een contactsport. Hockey spelers vallen, botsen en krijgen wel eens een stick of een bal tegen zich aan. Naast de juiste hockeykleding is je uitrusting niet compleet met goede beschermende accessoires als scheenbeschermers, bitjes en hockeyschoenen.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Hockeykleding voor dames en heren

Hockey bestaat al duizenden jaren en tot in 1926 werd het in Nederland gespeeld volgens de Nederlandse regels. Deze regels kwamen nergens anders voor en weken op veel punten af van de internationaal erkende spelregels. De stick had bijvoorbeeld twee platte kanten en de bal mocht met beide kanten worden bespeeld.

De bal was groter dan normaal en was oranje van kleur. Een tegenstander met de stick haken en de bal met de voet stoppen werd niet bestraft. En buitenspel was ook anders dan de internationale regelgeving. Dit soort dingen zorgden verschillende competities met internationale en Nederlandse regels. In 1926 werd de Nederlandse regelgeving afgeschaft.

De juiste hockeykleding

Met goede, ventilerende hockeykleding presteer je beter en geniet je meer van het spel. Hockeykleding wordt gemaakt van speciale dry-fit materialen die goed ademen en transpiratievocht snel opnemen en afvoeren. Hierdoor blijft je huid droog en je lichaam op temperatuur.

Tijdens het hockeyen beweeg je veel, voldoende bewegingsvrijheid is dan ook heel belangrijk. Met de juiste hockey outfit vlieg je het hockeyveld over zonder belemmerd te worden door je kleding. Een paar goede hockeyschoenen zijn ook onmisbaar tijdens het hockeyen, net als de juiste hockeystick. Tot je hockey uitrusting behoren ook beschermende accessoires als scheenbeschermers, handschoenen en bitjes. Het dragen van scheenbeschermers is verplicht tijdens een wedstrijd, maar ook tijdens een training moet je jezelf goed beschermen tegen blessures en ongelukken.

Ontvang denieuwsbrief