Basketballen

Ben je op zoek naar een basketbal om te basketballen op een veldje in de buurt of wil je graag met je kinderen een potje basketballen? Je hebt wedstrijd basketballen, indoor basketballen en basketballen die je kunt gebruiken in je vrije tijd. Met de juiste basketbal wordt basketballen een stuk leuker!

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies de juiste basketbal

De originele basketbal had een omtrek van 81 cm. Dit werd in 1931 veranderd naar 79 cm. In 1935 had een basketbal een omtrek tussen de 74,9 en 76,8 cm. Het bekendste basketballen merk is Spalding, maar je hebt ook Wilson en Molten. Je hebt basketballen speciaal voor kinderen en dames.

Soorten basketballen

Je hebt verschillende soorten basketballen. Zo heb je indoor basketballen en outdoor basketballen. Het grootste verschil tussen indoor- en outdoor basketballen is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Indoor basketballen zijn gemaakt van leer of kunststof. Ideaal voor op hardhout of de vloer in de gymzaal.

Een basketbal voor buiten is gemaakt van rubber. Deze is steviger en biedt spelers in welke situatie dan ook een goede grip op de bal. Het verschil tussen wedstrijd basketballen en gewone basketballen is de kleur. Een basketbal die gebruikt wordt tijdens een wedstrijd moet een enkelvoudige, oranje kleur hebben.

De juiste maat

Daarnaast heeft de bal een maat, dit is verreweg het belangrijkste. Voor heren wordt een maat 7-basketbal gebruikt een voor dames is dit een maat 6-bal. Voor kinderen is er voor mini basketbal een maat 1-bal. Kinderen tussen de 4 en 6 jaar kunnen het beste met een maat 3-bal spelen. Junioren die net te jong zijn om met een volwassen basketbal te spelen kunnen het best kiezen voor een maat 5-bal. Dames en kinderen spelen met kleinere basketballen. Dit maakt het makkelijker om de grip op de bal te controleren.

Ontvang denieuwsbrief