Basketbalshirts

Net als in basketbalshorts dien je je in een basketbalshirt comfortabel en vrij te kunne bewegen. Vaak zijn basketbalshirts mouwloos en zitten ze net als de shorts losser. Dit bevordert je vrijheid en prestaties tijdens het spel, maar houdt je ook koel.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

De juiste basketbalshirts voor jou

Basketbalshirts worden ook wel jerseys genoemd en als je naar jerseys van vroeger kijkt zie je grote verschillen met de shirts van tegenwoordig. In het begin (dan praten we over het jaar 1901) was er keus uit twee type jerseys die je kon kiezen uit de Spalding catalogus.

Eentje met driekwart mouwen en eentje zonder mouwen. Vandaag de dag zie je alleen nog maar mouwloze of basketbalshirts met korte mouwen op het veld. Deze zijn een stuk kleurrijker en opvallender dan die van vroeger. Zo zijn de rugnummers een stuk groter en hebben ze veel invloeden van de hiphop "bling" ook doorgevoerd in verschillende basketbalshirts.

Basketbalshirts met korte mouw

In 2013 werd het basketbalshirt met korte mouwen geïntroduceerd. Hier zit een slimme marketingtruc achter. Fans willen niet altijd een mouwloos shirt aan in hun vrije tijd. Met een T-shirt variant hoopt de NBA en daarmee ook andere sportmerken dat de fans vaker een basketbalshirt aantrekken nu ze ook kunnen kiezen uit een T-shirt variant. Het grote verschil tussen Amerikaanse en Europese basketbalshirts zijn de sponsoren. Europese basketbal tenues hebben vaak een logo van hun sponsor op hun kleding. Amerikaanse tenue’s zijn vaak alleen voorzien van een groot NBA logo.

Maak je basketbal outfit compleet

Met een basketbalshirt en basketbalschoenen maak je je basketbal tenue helemaal compleet. Met accessoires als hoofdbanden, sleeves en zweetbandjes om je pols maak je niet alleen een fashion statement maar kun je ook gemakkelijk zweet af te vegen. Het is niet toegestaan om een T-shirt onder je basketbalshirts te dragen en basketbalshorts mogen 2 centimeter boven je knie uitkomen. Waar je op het veld en tijdens een wedstrijd moet letten op deze regels, hoef je dat natuurlijk niet als je een potje gaat basketballen met vrienden.

Ontvang denieuwsbrief