Basketbalshorts

In basketbalshorts moet je je ten alle tijde vrij en comfortabel kunnen bewegen. Knellen is een no-go en daarom hebben de meeste basketbalshorts een comfortabele fit en een elastische band. Dankzij het trekkoord kun je de shorts helemaal aanpassen naar jouw persoonlijk voorkeur.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies de juiste basketbalshorts

Basketbal werd in 1891 al ontwikkeld door arts en pedagoog James Naismith. De kleding die destijds werd gedragen, is niet meer te vergelijken met de huidige basketbal tenues. In de jaren 60 maakte de lange broek plaats voor de korte basketbalshorts. De sport won snel aan populariteit en drukte een eigen stempel op de modewereld. Sportmerken kwamen met het ene na het andere hippe design. En vandaag de dag is de keus uit basketbalkleding heel groot. Er zit voor iedere basketbal fanatiekeling wel wat tussen.

Basketbalshorts geschiedenis

De shorts moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag die absoluut niet knellen. Je moet je ten alle tijde vrij kunnen bewegen. In 1984 kwam Michael Jordan met de suggestie om de strakke korte shorts te vervangen voor langere en lossere basketbalshorts. Hij hielp mee met het populariseren van de lange shorts en de korte shorts verdwenen uit beeld. In die tijd (de jaren 90) werd de basketbalshort ook onderdeel van de hiphop cultuur en heeft het daarmee ook een fashion stempel gekregen. De shorts werden losser en langer en de basketbalshirts feller en flashy. Basketbalshorts zijn verder voorzien van een elastische tailleband die je door middel van een trekkoord helemaal kunt aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur tijdens het basketballen.

Innovatieve materialen

Tijdens een intensieve basketbalwedstrijd is het laatste wat je wilt plakkerige sportkleding. Basketbalshorts zijn daarom voorzien van speciale inzetstukken en luchtig gaas. Ze hebben een optimale luchtcirculatie en zorgen voor een koelend effect. Transpiratievocht wordt snel afgevoerd en jij kunt je focussen op je prestaties. Je hoeft niet eens een fanatieke basketbalspeler te zijn om basketbalshorts in je kast te hebben. Ze zijn door de hiphop scene vooral in de zomer ook als streetwear te dragen. Vooral in de zomer zorgen basketbalshorts voor een leuke sportieve en trendy touch in je outfit.

Ontvang denieuwsbrief