Bitjes

Een bitje is een gebitsbeschermer voor je tanden en kiezen en worden gemaakt van kunststof. Bij hockey is sinds 2015 een bitje verplicht. Met een bitje sta je zekerder op het veld en je beschermt je gebit tegen letsel.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Hockeybitjes voor bescherming van je tanden

Dat het er hard aan toe kan gaan op het veld is zeker. Botsingen, hockeysticks tegen je voeten en meer. Bescherming accessoires zoals scheenbeschermers en bitjes zijn verplicht, maar voor 2015 was dat met bitjes niet het geval. Maar uit onderzoek blijkt dat er 5900 gevallen per jaar zijn waarbij hockeyers letsel oplopen bij de mond. Het gaat dan om een tand door de lip, een gebroken tand, tanden die uit de mond vallen tot een gebroken kaak. Je bespaart jezelf deze ellende door een goed bitje te kiezen. Er zijn namelijk twee soorten bitjes. Je hebt eendelige en tweedelige bitjes. De tweedelige geven over het algemeen betere bescherming. Er zijn veel verschillende soorten bitjes, zoals gekleurde bitjes, transparante bitjes en bitjes met vering.

Kies het juiste bitje

Een bitje kan door de tandarts op maat gemaakt worden. Er zijn ook voorgevormde en standaard exemplaren. De voorgevormde bitjes kunnen op maat gemaakt worden door het materiaal eerst week te maken door verwarming. In veel gevallen moet een bitje geprepareerd worden voor gebruik. Door het 10 tot 15 seconden in kokend water te dompelen, af te schudden en vervolgens in je mond te stoppen. Door je tanden hard op elkaar te bijten wordt het bitje in de juiste vorm gemaakt.

Je hebt regular bitjes, deze bestaat uit twee lagen. Deze is geschikt voor alle junioren in de wisselfase. Dan heb je de pro bitjes. Die heeft drie lagen. De extra laag biedt aanzienlijk meer bescherming. Bij hockey wordt er bij de voortanden een harde laag van 2 mm aangebracht.

Ontvang denieuwsbrief