Het grote verschil tussen Adidas en Nike voetbalschoenen

In de huidige voetbalwereld zijn veel grote merken actief, waaronder Nike, Adidas, Puma, Under Armour, Mizuno en New Balance. Toch steken Nike en Adidas hier met kop en schouders bovenuit. Wanneer alleen gekeken wordt naar de grootste spelers van dit moment wordt dit al snel duidelijk. Zo worden Ronaldo, Neymar, Boateng en Hazard gesponsord door Nike, terwijl Messi, Robben, Pogba en Ibrahimovic Adidas vertegenwoordigen met hun voetbalschoenen.

Waarom Nike en Adidas marktleiders zijn

Dit is niet alleen vanwege de rijkdom van beide merken. Nike en Adidas ontwikkelen met enorme teams van ontwikkelaars continu uitstekende technologieën die worden ingebouwd bij de voetbalschoenen. Zo staat Nike bekend om het ultra-dunne materiaal dat wordt verwerkt in de schoen en scoort Adidas uitstekend op het optimaliseren van balgevoel.

Verschillen tussen Nike en Adidas voetbalschoenen

Zowel Nike en Adidas hebben tientallen voetbalschoenen op de markt waarbij men zich telkens op een net iets ander type speler richt. De paradepaardjes van Nike en Adidas zijn respectievelijk de Mercurial- en Messi-series, waarbij de allernieuwste technologie wordt gebruikt voor superieure voetbalschoenen.

Nike Mercurials

De Mercurialschoenen van Nike staan met name bekend om het ultra-dunne Teijin-leer dat vooral aan de bovenzijde van de schoen wordt gebruikt. Dit verhoogt de gevoeligheid, waardoor de speler fijnere bewegingen kan maken. Ook staat Nike bekend om het ontwikkelen van voetbalschoenen met een erg goede pasvorm, wat de kans op blaren minimaliseert.

Adidas Messi-serie

De schoenen van Adidas, en dan met name die in de Messi-serie, zijn gemaakt met in het achterhoofd aanvallende voetballers. Opvallend bij veel schoenen uit de Messi-serie is de sok die vastzit aan de voetbalschoen. Dit ondersteunt de enkel en verbetert de algehele pasvorm. De voetbalschoenen van Adidas zijn op een dusdanige manier ontwikkeld dat de voet als het ware wordt vastgezet in de schoen. De schoen zit op deze manier bijna als een tweede huid om de voet heen, wat helpt bij het maken van fijne bewegingen op het voetbalveld. De schoen zit echter zo strak om de voet, dat het voor veel mensen even wennen is. Het buitenmateriaal van de schoen is van een dun materiaal en zacht. Dit biedt de bovenkant van de voet relatief weinig bescherming bij het schieten, maar zorgt wel voor een natuurlijk gevoel.

Nike of Adidas: welke voetbalschoen is beter?

Zowel de Nike Mercurials als Adidas Messi-series zijn van een exceptioneel hoge kwaliteit. Beide schoenen zijn gefocust op een hoge gevoeligheid en pasvorm. De Adidasschoenen zijn hierbij nog net iets beter voor een goed balgevoel volgens de meeste voetballers. Tegelijkertijd zijn er ook veel voetballers die de voorkeur geven aan de pasvorm van Nike Mercurials, waarbij de schoen net iets minder strak rond de voet zit. Ook zijn de schoenen van Nike over het algemeen net iets meer geschikt voor verdedigend ingestelde voetballers. In de praktijk gaat het bij beide schoenen met name om persoonlijke voorkeur, omdat beide voetbalschoenen zorgen voor een uitstekende pasvorm en een nauwkeurig balgevoel.

Voorgaande

Hier bestaat een complete voetbaloutfit uit

Tuesday 07 November 2017 at 10:58
Volgende

Voetbalschoenen kopen? Check deze tips

Tuesday 07 November 2017 at 11:12

Ontvang denieuwsbrief