Compressie

Topsporters zoals topvoetballers, schaatsers en marathonlopers zweren er bij: sportcompressiekleding. Het verbetert je prestaties, verkleint de kans op blessures en versnelt het herstellen van een blessure.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

 

Compressie sportkleding

Sport compressiekleding geeft de spieren steun en vermindert spierpijn. In de professionele sportwereld is compressie sportkleding niet meer weg te denken en ook steeds meer recreatieve sporters gebruiken sport compressiekleding.

Compressie sportkleding voor betere prestaties

Als je aan compressie denkt, denk je waarschijnlijk aan compressie kousen. Ze ondersteunen de rug en bovenbenen. En zijn ook verkrijgbaar als sleeves of tubes. Oftewel kousen zonder voet. Sleeves zijn er ook voor de onderarmen. Dit komt goed van pas bij sporten waar meer stabiliteit is vereist bij de armspieren. Denk aan krachttraining bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat na het sporten de sleeves meteen uit worden getrokken. Dit om vochtophoping in handen en voeten te voorkomen. Naast kousen heb je ook compressie broeken en shirts. Deze zorgen voor een betere doorbloeding en het sneller afvoeren van afvalstoffen.

De voordelen van compressie sportkleding

Als je tijdens of na het sporten vaak last hebt van kramp of zweepslag, dan is het zeker aan te raden om compressie sportkleding aan te schaffen. Het zorgt voor minder kramp en andere spierklachten. Daarnaast vermindert het blessures, herstel je sneller van een opgelopen blessure en heb je minder last van verzuring doordat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor heb je een langer uithoudingsvermogen en verbeter je je sportprestaties.

Het is misschien even wennen, zo’n sleeve om je arm of een wat strakkere broek om je benen. Maar je zult tijdens en vooral ook na je trainingen merken dat compressie sportkleding en accessoires echt wel voor de nodige verbeteringen in je lichaam en je sport prestaties zorgt. Zorg dat je de juiste maat koopt en vraag desnoods om een meting. Je hebt minder last van blessures en je zult minder snel vermoeid zijn tijdens het sporten. Voordelen die zowel recreatie sporters en topsporters benoemen bij compressie sportkleding.

Ontvang denieuwsbrief