Foam roller

Een foamroller is een langwerpige rol gemaakt van foam. Het kan gebruikt worden voordat je gaat sporten en bij de cool-down. Door met de foamroller je spieren te masseren verlos je knelpunten en voorkom je blessures.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Handige accessoire tijdens het sporten

Een foamroller kan worden ingezet om spierpijn te verminderen, mobiliteit te vergroten en het herstel van spieren te bevorderen. Als je actief sport wil je de kans op blessures natuurlijk zo klein mogelijk houden. Het hebben van handige sportaccessoires is dan essentieel. En een foamroller is zo’n handig accessoire. Je kunt hem voor meerdere sporten gebruiken zoals yoga, pilates maar ook gewoon in de sportschool terwijl je fitness oefeningen doet bijvoorbeeld. Het is een ideaal accessoire voor een warmin-up of cooling down.

Foamroller gebruiken met sporten

Hoe gebruik je een foamroller precies? De manieren zijn oneindig en ook zijn er veel oefeningen die je er mee kunt doen. Rol erover met je billen, rug of buik met als doel het bindweefsel losser maken en spierpijn te verminderen. Daarnaast krijg je er ook een goede lichaamsbalans door. Je wilt natuurlijk wel een roller van goede kwaliteit en daarom moet je goed letten op het materiaal van een foamroller en of die ribbels heeft of niet.

En het oog wil ook wat, dus kun je kiezen uit rollers uit verschillende kleuren en printjes. Match hem bijvoorbeeld met je sportkleding of sportschoenen. Of match hem met je yogamat en yogatas voor de perfecte yogaoutfit.

Een goede foamroller gebruiken bij je workouts is zeker een aanrader. Gebruik hem tijdens oefeningen op een yogamat en de roller zorgt ervoor dat je bepaalde delen van je lichaam extra soepel maakt. Je zult merken dat je spieren zich beter gaan ontspannen en je minder stijf bent na een intensieve work-out.

Ontvang denieuwsbrief