Hardloopjassen

Hardloopjacks zijn vaak de derde laag in een hardloop outfit. Als het buiten regent of het koud is, is een goede hardloopjas vaak niet te missen. Het extra laagje houdt je warm en je kunt hem leuk combineren met de rest van je hardloopkleding voor de ideale run.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Maak je running outfit compleet

Met een hardloopjack maak je je hardloop outfit compleet. Hardloopjassen beschermen jou tegen wind en regen tijdens het hardlopen. En vaak is het een derde laag bovenkleding. Als je lichaamswarmte die ontstaat bij het hardlopen onvoldoende wordt afgevoerd ontstaat er condensvorming aan de binnenzijde van de jas. Daarom is een hardloopjack nooit 100% waterdicht, dit gaat ten koste van het comfort en ademend vermogen. Je hoeft niet bang te zijn om een beetje nat te worden.

Materiaal hardloopjassen

Net als andere hardloopkleding zijn hardloopjassen vaak ook gemaakt van lichte en synthetische materialen als polyester en lycra. Ze zorgen ervoor dat zweet snel wordt afgevoerd en het snel verdampt buiten je kleding. Je blijft zo koel en droog. Kleding met katoenen vezels zijn niet geschikt om in te hardlopen. Katoen houdt veel vocht vast waardoor de kans grote wordt dat je sneller afkoelt. Doe je vaak een dik vest aan tijdens het hardlopen om je warm te houden? Vervang hem voor een jack en je blijft echt goed warm.

Als je veel in de wintermaanden buiten hardloopt is het belangrijk dat je hardloopkleding aan hoge eisen voldoet. Het moet je warm houden en beschermen tegen de weerelementen. Je hardloop outfit bestaat uit drie lagen. De eerste laag is functioneel ondergoed, daarover een longsleeve en tight en als het waait of regent trek je nog een ademende hardloopjas aan. Vergeet je muts en handschoenen niet, zo blijven je handen en hoofd ook warm tijdens het hardlopen.

Ontvang denieuwsbrief