Hardlopen

Vaak vergeten we helaas hoe belangrijk goede hardloopkleding is en rennen we de deur uit in een oude trainingsbroek en een T-shirt. Er zijn niet voor niets specifieke kledingstukken voor hardlopers, het zit niet alleen een stuk beter, zorgt voor meer comfort en ondersteuning, het heeft ook een daadwerkelijke functie. Jouw je snelste tijd laten lopen!

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Hardloopkleding combineren

Hardlopen vraagt om een goede voorbereiding en een goede voorbereiding staat gelijk aan het hebben van de juist hardloopkleding. Als je een hardloop fanatic bent, is dit niks nieuws. Natuurlijk zijn een goede warming-up, de juiste voeding voor het hardlopen en hydratatie ook belangrijk. En mag je hardloopoutfit geen goede hardloopschoenen missen voor de beste run.

De juiste hardloopkleding en hardloopschoenen

Het belangrijkste onderdeel van je hardloop outfit is naast goede hardloopkleding natuurlijk ook een goed paar hardloopschoenen. Je wilt optimale ondersteuning en comfort tijdens het hardlopen en dat begint vaak hardloopschoenen. Als je die eenmaal hebt kun je je gaan focussen op de kleding.

Er is zoveel keus dat je heel makkelijk jouw ideale hardloop outfit kunt samenstellen. Denk daarbij ook aan de weersomstandigheden. Zo is een runningjack handig om te hebben wanneer het buiten regent of als je een rondje gaat hardlopen in de winter. Qua broeken heb je de keus uit running tights, die strak om je lichaam zitten en waardoor jij je gemakkelijk en soepel kunt bewegen. Korte running shorts heb je in strakke varianten, maar ook in wat lossere varianten (met daaronder dan weer een strak broekje). En alle broekjes zijn tegenwoordig vaak voorzien van handige zakjes waar je je sleutels en soms zelfs je telefoon in op kunt bergen.Ook heel belangrijk zijn de juiste hardloopsokken in je schoenen, deze mogen niet te klein maar ook niet te groot zijn.

Hardloopkleding is gemaakt van ademende, dry-fit stoffen. Vocht wordt snel opgenomen waardoor je geen last hebt van transpiratie tijdens het hardlopen. Zowel hardloopkleding als schoenen zijn licht van gewicht en sluiten goed aan om je lichaam, waardoor je haast niet doorhebt dat je kleding aanhebt en je hardloopprestaties aanzienlijk kunt verbeteren.

Ontvang denieuwsbrief