Hardloopschoenen

Hardloopschoenen zijn er in verschillende soorten, maten en kwaliteitsniveaus. De juiste schoenen kunnen blessures voorkomen en je prestaties aanzienlijk verbeteren. En met de juiste hardloopschoenen blijft lopen leuk!

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies de juiste hardloopschoenen

Een goede schoen betekent niet direct dat het de juiste schoen voor jou is. Het kan geen kwaad om je te laten adviseren wanneer je hardloopschoenen gaat kopen en je zelf al een beetje te verdiepen in wat voor soort schoenen er allemaal verkrijgbaar zijn. Nu bestaat er geen typische hardloopschoen, ieder model is anders en daarmee uniek. Denk aan demping, pasvorm en stabiliteit.

Verschillende type hardloopschoenen

Je kunt hardloopschoenen onderverdelen in neutrale schoenen, anti-pronatie schoenen en natural running schoenen. Deze verschillende types hebben te maken met de manier waarop je loopt. Een neutrale loper landt op de buitenkant van de hiel en zet via een vloeiende beweging af met de tweede teen. Anti-pronatie schoenen zijn geschikt voor lopers die overproneren. Dit betekent dat de voet te ver naar binnen staat. Een ondersteuning in de schoenen zorgt ervoor dat de voeten rechter afwikkelen en minder doorzakken. Bij natural running land je op je midden- of voorvoet. Meestal koop je hardloopschoenen een maat groter dan je normale schoenen.

De juiste maat

Je voeten zetten uit tijdens het hardlopen waardoor je voeten meer ruimte nodig hebben. Wanneer hardloopschoenen niet de juiste maat hebben kun je problemen krijgen. Denk aan blaren, zere tenen en blauwe teennagels. Je tenen mogen de voorkant van de schoen niet raken, er moet een vinger tussen je grote teen en de punt van je schoen passen. Je gewicht bepaalt mede welke schoen goed voor jou is. En het gewicht van de schoenen telt ook mee: hoe lichter hoe beter. En natuurlijk horen goede hardloopsokken er ook bij. Deze sokken zijn specifiek ontworpen voor hardlopen en verbeteren het comfort en de steun van je schoen. Er wordt weinig wrijving gecreëerd en dat loopt een stuk lekkerder!

Ontvang denieuwsbrief