Hardloopsokken

Iedere voet is anders en dat vraagt om verschillende soorten hardloopsokken. Daarnaast heeft iedere hardloper ook zijn of haar eigen voorkeur voor welke sokken ze gaan tijdens het hardlopen.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies de juiste hardloopsokken

Er zijn hardlopers die het liefst altijd enkelsokken dragen wanneer ze gaan hardlopen. Terwijl er ook mensen zijn die de voorkeur geven aan een hogere sok. Maar goed dat er voor iedere hardloper wat wils is als het aankomt op hardloopsokken.

Maar het houdt niet op bij de lengte van hardloopsokken. Zo heb je ook sokken met een verdikte zool of een verstevigde teen bijvoorbeeld. Zie het uitzoeken van je hardloopsokken net als het uitzoeken van je schoenen of sportkleding, het is namelijk heel belangrijk welke sokken je draagt. Niet alleen bij hardlopen maar bij elke sport. Ze mogen niet te groot zijn en zeker niet te klein, je loopt dan het risico om blaren te krijgen of andere blessures op te lopen. Wat je natuurlijk ten alle tijde wilt voorkomen.

Materiaal hardloopsokken

Het is altijd handig om een voorraad met hardloop sokken te hebben. Zeker als je meerdere keren per week een rondje gaat hardlopen zijn schone sokken heel belangrijk om paraat te hebben. Als je veel klachten aan je voeten hebt tijdens het hardlopen kan dit goed liggen aan je sokken. Grote kans dat je nieuwe of andere hardloopsokken nodig hebt. Je kunt dan het beste naar het materiaal van de sokken gaan kijken en kiezen voor een menging met katoen.

Hoe hoger het katoen percentage hoe beter. Zo is voor veel mensen een mening met 60% katoen het beste. Maar er zijn ook mensen die liever kiezen voor hardloopsokken die gemaakt zijn van polyamide of een andere kunststof zoals polypropeen. Deze sluiten beter aan en nemen geen vocht op. Dit verhoogt het comfort tijdens het hardlopen en dus ook je prestaties.

Ontvang denieuwsbrief