Helmen

Hoeveel ervaring je ook hebt wanneer je de piste af gaat, een skihelm is de beste bescherming voor iedereen op wintersport. Het beperkt de impact bij een botsing en hoofd- en hersenletsel wordt geminimaliseerd. Een goede helm is een must in je wintersport uitrusting.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies de juist helm op wintersport

Het belangrijkste is de pasvorm van de helm. Hij mag niet te los zitten maar ook niet te strak. Een knellend gevoel of zelfs hoofdpijn zijn heel vervelend tijdens het skien of snowboarden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het aan te raden om een helm te passen. En de helm ook te passen samen met je skibril, zo kun je gelijk zien en voelen of ze goed aansluiten. Pas de helm ook zonder het bandje onder je kin vast te maken. Verschuift de helm niet als je je hoofd schud of voorover buigt? Dan heb je een goede helm!

Let hier op bij het aanschaffen van een nieuwe helm

Buiten de pasvorm is het gewicht van de helm ook belangrijk en iets waar je op moet letten. Een zware helm is na een korte pasbeurt nog comfortabel. Na een paar uur op de piste denk je daar wel anders over. Kies vooral geen helm met een zonneklep die breekbaar is of met scherpe randen. Een goede helm bestaat uit afgeronde en flexibele delen. De helm heeft een sluiting die met handschoenen aan nog makkelijk te bedienen is. Daarbij beschermd die natuurlijk tegen kou en wind en hoef je er geen muts onder te dragen. Als dat nog wel onder je helm past, dan is die te groot (afgezien van dunne bivakmutsen). En een afneembare voering maakt het schoonmaken een stuk makkelijker.

Maak je helm onderdeel van je ski outfit

Een leuke muts staat natuurlijk heel leuk in je skiuitrusting. Toch ga je een stuk veiliger de piste af met een goede helm op je hoofd. En die hoeft alles behalve saai en degelijk te zijn. Je hebt tegenwoordig hele gave helmhoezen in leuke kleuren en toffe prints. Zo kun je je helm helemaal laten matchen met de rest van je wintersportkleding en wordt de ski beleving alleen maar leuker in je outfit in stijl.

Ontvang denieuwsbrief