Hockeyschoenen

Hockeyschoenen zijn een belangrijk onderdeel in je hockey outfit. In de loop der jaren hebben ze al verschillende veranderingen doorgaan. Naast kleurrijke modellen zijn ‘running’ modellen ook op de markt gekomen, deze geven meer demping en verhogen het loopcomfort. Het kiezen van de juiste hockeyschoenen is essentieel voor een intensieve wedstrijd.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Hockeyschoenen voor dames en heren

Je hebt verschillende hockeyschoenen voor dames en heren. Voor dames worden er speciale ‘slim’ schoenen gemaakt. Dit voor de smallere dames voeten. Verder zijn hockeyschoenen veelal hetzelfde en is het maar net of je voor een fel kleurtje gaat of een klassieke variant. Vroeger werden hockeyschoenen gemaakt van leer, maar dat komt niet meer voor. Dit omdat deze niet waterbestendig waren als er gespeeld werd op natte velden. Tegenwoordig zijn hockeyschoenen waterbestendig en gemaakt van hoogwaardig kunststof materiaal.

Hockeyschoenen onderhouden

Het is belangrijk dat je je hockeyschoenen goed onderhoudt. Dit geldt eigenlijk voor alle sportschoenen die er zijn. Haal na een hockeywedstrijd de binnenzool uit de schoen of stop er een droge doek in. Laat de schoenen nooit bij een warmtebron (de verwarming bijvoorbeeld) drogen. Dit is niet bevorderlijk voor de hockeyschoenen. Wat wel aan te raden is, is de hockeyschoenen voorzien van waterafstotende spray. Dit beschermd de schoenen nog meer tegen elementen van buitenaf.

De binnenkant van sommige hockeyschoenen is gemaakt van mesh, dit zorgt voor een optimale ventilatie en verluchting. Dit is cruciaal bij hockeyschoenen, want dankzij dit materiaal zal het vocht zich niet ophopen en zullen je voeten blijven ademen tijdens een wedstrijd. Wanneer je veldhockey speelt is het juiste schoeisel van essentieel belang. Je moet letten op comfort, ventilatie en stabiliteit. Lichte hockeyschoenen zijn geschikt voor aanvallers of middenvelders. Verdedigers hebben meer baat bij de wat zwaardere hockeyschoenen.

De combinatie van de juiste hockeyschoenen, de juiste hockeystick en goede hockeykleding maken dat je comfortabel en wendbaar bent op het veld. Het zal je prestaties naar de next level tillen en je zult betere resultaten halen tijdens wedstrijden en trainingen.

Ontvang denieuwsbrief