Hockeysticks

Wil je een nieuwe hockeystick of is die van jou aan vervanging toe? Een goede hockeystick is naast hockeyschoenen het belangrijkste in je hockey uitrusting, met de juiste keus speel je de wedstrijd van je leven.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kiezen van de juiste hockeystick

Welke lengte, kromming of gewicht moet je stick hebben? Zeker als je voor de eerste keer een hockeystick gaat aanschaffen zijn dit vragen waar je het antwoord nog niet op weet. Als je de mogelijkheid hebt probeer dan een paar sticks van teamgenoten uit of in de winkel. Zo heb je al een beetje een idee welke hockeystick het meest geschikt is voor jou.

De keuze hangt deels af je positie in het veld en je eigen voorkeur. Het beste is om in je keuze je positie op het veld wel mee te nemen. Speel je aanvallend, dan is alles erop gericht om snel te kunnen wenden en tussen tegenstanders door te manoeuvreren. Een lichte hockeystick met een kleine krul aan de onderkant werkt op deze positie het best. Het tegenovergestelde geldt juist voor verdedigers. Zij moeten de bal juist hard naar voren kunnen spelen.

Eigenschappen hockeysticks

Bij de aanschaf van een hockeystick moet je op de volgende dingen letten: het materiaal, het gewicht, de gewichtsverdeling en de vorm van de stick. De meeste sticks voor veldhockey zijn gemaakt van hout of kunststof. De huidige standaard zijn kunststof sticks. Carbon zorgt ervoor dat de sticks harder worden en met fiberglas wordt de stick lichter en flexibeler. Ideaal voor een spits. Gevorderde spelers kiezen vaak voor een carbon stick. Voor beginners is een volledig houten stick beter te hanteren. Dit materiaal is veerkrachtig waardoor je de bal gemakkelijk onder controle kunt houden.

Eén van de belangrijkste elementen van een hockeystick is het gewicht. Een te zwarte stick zorgt er uiteindelijk voor dat je minder hard slaat en minder technisch wordt in het spel. Daarom gaan aanvallers liever voor een lichte stick. Dit bevordert de behendigheid. Voor verdedigers is een zware stick wel beter, je kunt de hockeybal zo meer kracht meegeven.

Als middenvelder is een medium stick de beste keus. Deze heeft een ideale combinatie tussen harde slagkracht en snelle manoeuvres maken. Verder is gewichtsverdeling belangrijk, vooral wanneer je technisch gaat spelen. Zo heb je even balanced sticks, mid-balanced sticks en top-weight sticks. Tot slot is de vorm van de krul belangrijk. Zo kan een krul van bijvoorbeeld een 75 graden hoek of 45 graden hoek net het verschil maken of je de bal wel of niet goed raakt.

Ontvang denieuwsbrief