Kleding voor vrouwen in de sportschool

Als vrouw is er keuze te over voor kleding in de sportschool. Populaire outfits zijn tanktops of sportshirts met een simpele legging. Belangrijk is dat de kleding comfortabel is. Sommige kleding wordt niet algemeen geaccepteerd in de sportschool.

Wat je als vrouw niet moet dragen

Over het algemeen heb je erg veel vrijheid om te bepalen wat je aandoet naar de sportschool. Het belangrijkste is dat de sportkleding comfortabel is, hoewel het er in de sportschool vaak ook tot een zekere hoogte om gaat om gezien te worden. Enkele kledingstukken (of accessoires) kun je beter niet dragen naar de gym. Een goed voorbeeld is iedere vorm van sieraden. Sieraden zitten in de weg, kunnen schade aanrichten tijdens intensieve sport en zien er bovendien ook nog eens een beetje gek uit in de sportschool. Hierop voortbordurend is ook kleding die niet direct gemaakt is om te sporten een no-go. Hoewel sportkleding steeds modieuzer wordt, zit er nog altijd een verschil tussen casual kleding en sportkleding. Casual kleding gaat vaak niet goed om met zweetafvoer en kan bovendien wrijving veroorzaken bij intensieve sport. Met name erg wijde kleding kan problemen veroorzaken bij het sporten. Sommige kleding wordt niet algemeen geaccepteerd in sportscholen. Dit kan vastliggen in de huisregels van de sportschool, maar vaker gaat het om sociale normen. Voor vrouwen wordt een erg kort, strak broekje niet altijd geaccepteerd in de sportschool. Ditzelfde geldt voor hockey- of tennisrokjes.

Geschikte sportkleding voor de sportschool

Sportkleding voor de sportschool is comfortabel, enigszins strak en sneldrogend. De meeste vrouwen in de sportschool dragen een gemiddeld tot strak shirt of hemdje met een legging die lang is of tot over de knieën. Deze kleding beweegt het beste mee met de oefeningen en zit niet in de weg. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een katoenen shirt, voert een goed sportshirt ook het zweet beter af. Een ander niet onbelangrijk kledingstuk voor vrouwen in de sportschool is de sportbeha. Ook wanneer er geen cardio training gedaan wordt zorgt de sportbeha voor een stuk meer comfort dan een normale beha.

Het juiste schoeisel kiezen

Een bijzonder onderdeel van de outfit in de sportschool is het schoeisel. Hoewel veel mensen kiezen voor goede hardloopschoenen of soortgelijk, draagt lang niet iedereen schoenen die gemaakt zijn om in te sporten. Behalve voor een sport als hardlopen, is dit ook niet direct van belang. Belangrijk is het met name dat de schoenen comfortabel zijn. Idealiter zijn de schoenen luchtig en enigszins sportief, zodat veel wrijving niet leidt tot blaren en het zweten niet leidt tot vieze luchtjes. Populaire schoenen in de sportschool zijn - voor zowel mannen als vrouwen - bijvoorbeeld Nike Air Max of soortgelijke sportieve sneakers. Veel sporters hebben de voorkeur voor schoenen die ook de enkel ondersteunen, omdat dit met name bij krachtoefeningen goed van pas komt.

Gezien worden in de sportschool

In de sportschool is iedereen er in principe mee bezig om er beter uit te zien en gezonder te worden. Het hoort daarom ook een beetje bij de cultuur van de sportschool om goed gekleed naar de sportschool te gaan. Zeker voor vrouwen is de keuze hierin enorm met shirts, tanktops, hemdjes en leggings in alle kleuren van de regenboog. Kies wat je trendy en mooi vindt, maar ga altijd primair voor kleding die comfortabel is en waarin langdurig gesport kan worden.

Ontvang denieuwsbrief