Nike

Het is één van de grootste sportmerken van de wereld. En iedereen kent de bekende Swoosh van Nike. Buiten sportkleding vind je ook sneakers en casual sportwear in het assortiment van dit merk. Sportmode liefhebbers kunnen elke keer weer hun sporthart ophalen bij nieuwe collecties.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Nike: just do it!

De bekende sport slogan van het merk is ook één van de herkenbare dingen van het merk. Het merk is in alle sportmarkten thuis. Van hockey, tennis, hardloopkleding tot golfkleding, voetbaltenues en basketbal outfits. Er is voor elke sporter wel de juiste sportkleding en sportschoenen te vinden. Altijd voorzien van de laatste trends en de nieuwste technologieën in materiaal en pasvorm.

Alle kleding en schoenen van Nike worden ontworpen vanuit de wensen en eisen die moderne sporters aan hun outfit stellen. Of je nu wielrenner, voetballer of hockeyer bent, je kunt bij Nike altijd terecht voor de juiste sportkleding en schoenen. Comfort, duurzaamheid en efficiënte zijn kenmerken die bij het merk hoog in het vaandel staan. En het hippe uiterlijk van sportswear heeft er ook voor gezorgd dat mannen en vrouwen de kleding en schoenen ook gingen dragen buiten het sporten en in hun vrijetijdslooks.

Hoe het allemaal begon

Nike werd in 1962 opgericht door Phil Knight en Bill Bowerman. Dit deden ze eerst onder de naam "Blue Ribbon", maar ze veranderden de naam in 1978 naar Nike. Naar de Griekse godin van de overwinning. Het logo van het sportmerk, de Swoosh, is een van de meest herkenbare en bekendste merktekens van de wereld.

Fun fact: het logo was super goedkoop!

Fun fact: de Swoosh werd ontworpen door grafische ontwerper Carolyn Davidson voor 35 dollar. Het logo werd het eerst toegepast op de sportschoenen van het merk. Later, toen Nike zich ging verbreden, ook op alle mode artikelen. Inmiddels is sportmerk al in meer dan 160 landen te verkrijgen. Ze maken nog altijd innovatieve en trendsettende sportkleding. Waar jij als sporter van kan genieten op het veld of in de sportschool.

Ontvang denieuwsbrief