Polo's

Bij polo’s denk je gelijk aan de preppy poloshirts bij tennis. Maar ze worden ook gedragen bij golf en cricket. Ze geven je sport outfit een classy uitstraling, maar zijn ook bevorderlijk voor je prestaties op het veld.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Poloshirts bij verschillende sporten

Poloshirts worden gedragen bij sporten als tennis of golf. Maar er zijn meer sporten waarin spelers in een poloshirt het veld op gaan, cricket bijvoorbeeld. Het vindt zijn oorsprong als een longsleeve op de tennisvelden van Wimbledon, waar een chic en witte sportoutfit vereist was.De Franse top tennisser René Lacoste vond de overhemden met lange mouwen niet comfortabel en warm. Op een dag besloot hij een korte mouw te gaan dragen. Het is het model dat op de dag van vandaag nog steeds op het tennisveld te vinden is. Met drie knoopjes en een stofje met korrelstructuur. De bekende krokodil op de borst kennen we inmiddels allemaal.

Sportieve poloshirts voor dames en heren

Voor zowel dames als heren zijn er poloshirts voor tennis en golf. Het zorgt voor die echte preppy uitstraling, maar heeft ook die sportieve en praktische elementen die het sporten een stuk makkelijker maken. Sport poloshirts hebben vaak strakke belijningen waardoor je een stuk comfortabeler tennist of golft. Naast dat ze zeer comfortabel zijn, zijn sport poloshirts ook heel makkelijk schoon te maken. De stof van een poloshirt is zo gemaakt dat je hem op een hoge temperatuur kunt wassen en hij daarna heel snel droog is.

Stijlvol de baan op in een poloshirt

Merken als Lacoste, Nike en Adidas staan bekend om hun sport poloshirts maar er zijn ook merken die het sport kledingstuk hebben omgetoverd tot een casual en everday kledingstuk. Denk aan Ralph Lauren en Hugo Boss. Deze poloshirts hebben wel de sportieve uitstraling, maar niet het membraan in de stof waarmee die super snel opdroogt. Niet geschikt voor op de baan, wel voor op kantoor of je vrije tijd.

Met poloshirts in donkere kleuren zit je altijd goed en in de klassieke witte variant sla je de plank ook nooit mis. Maar roze of fel blauwe poloshirts zien we ook steeds meer terug en daarmee ga je mee met de trends. Een klassiek sportitem met een moderne twist!

Ontvang denieuwsbrief