Rackets

Een tennisrackets is onmisbaar in je tennisuitrusting. Het aanbod is groot en de juiste keus maken kan dan een hele opgave worden. Maar het is niet onmogelijk, als je het juiste racket hebt gevonden zal dit je tennisspel aanzienlijk verbeteren en krijg je er meer in plezier in.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies het juiste tennisracket

Bij tenniskleding hoort natuurlijk ook een goed tennisracket. Bij het kiezen van een tennisracket moet je rekening houden met een aantal eigenschappen. Dit zijn er vijf: gewicht, bladgrootte, lengte van het racket, het balanspunt en dikte van de grip.

Het gewicht van een tennisracket is belangrijk voor je spel. Een zwaarder racket geeft over het algemeen wat meer controle dan lichtere rackets. Lichte rackets geven juist meer power en raakt je arm minder snel vermoeid. Het gewicht van je racket hangt ook samen met het niveau waarop je speelt. De bladgrootte is de grootte van het snaar oppervlakte. Zo heb je rackets met een klein, midplus en oversize blad. Een klein blad is geschikt voor gevorderde tennisspelers. De meeste rackets vallen in de midplus categorie en oversize bladen zijn vaak licht en geven veel power.

Eigenschappen van een racket

De lengte van een tennisracket is ook belangrijk en wordt vaak aangegeven in een bepaald aantal millimeter. Senioren rackets zijn tussen de 685 mm en 690 mm lang. Rackets die langer zijn heten longbody rackets. Het voordeel van deze rackets is dat de reikwijdte wordt vergroot en er met meer power kan worden gespeeld. Verder kun je met deze rackets ook harder serveren. Een term die je veel hoort bij tennisrackets is het balanspunt. Het geeft antwoord op de vraag hoe het gewicht over het gewicht wordt verdeeld. Dit wordt uitgedrukt in millimeters. Je hebt rackets met verschillende balanspunten: even balanced racket, handle weight racket en top weight racket.

Ontvang denieuwsbrief