Scheenbeschermers

Je schenen beschermen, dat doe je natuurlijk met scheenbeschermers. Voetbal is een contactsport en tijdens een wedstrijd of training kan het zijn dat er iemand je been raakt in plaats van de bal. Je kan lelijke blessures oplopen en dat voorkom je met een paar goede scheenbeschermers.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies de juiste scheenbeschermers

Er zijn verschillende soorten scheenbeschermers waar je uit kunt kiezen. Je kiest ze op basis van de delen die je wilt beschermen tijdens het voetballen en hoe je de scheenbeschermers op zijn plek houdt. Het eerste type scheenbeschermer biedt bescherming van het scheenbeen. Je kunt kiezen uit twee modellen. Eentje die op zijn plek blijft door klittenband of een die je achter een sok plaatst. Daarnaast zijn er ook scheenbeschermers die ook enkelbescherming bieden. En daar zijn weer twee modellen van. Klittenband of een sok waar je de scheenbeschermer achter schuift.

Tijdens een officiële voetbalwedstrijd zijn scheenbeschermers verplicht, maar het is verstandig om ze ook tijdens training te dragen. De keuze voor het soort beschermer is per voetballer heel verschillend. Welke scheenbeschermers je ook kiest, maak de keuze altijd op basis van comfort en veiligheid. De ideale scheenbeschermer hindert je niet tijdens het voetballen en blijft de hele wedstrijd op zijn plek zitten.

Tegenwoordig zijn scheenbeschermers er in verschillende soorten, maten en kleuren. Er zijn harde en zachte beschermers, beschermers met extra versteviging bij de enkels en/of achillespezen. En er zijn scheenbeschermers die je zelf om je scheen moet tapen met een stukje rekbare tape en er bestaan zelfs al clip-on scheenbeschermers.

Minder blessures door scheenbeschermers

Het aantal blessures is fors gedaald sinds de KNVB het dragen van scheenbeschermers verplicht heeft gesteld. Meteen vanaf de invoering van de nieuwe regels daalde het aantal blessures met zo’n 25%. Dit toont aan dat het dragen van scheenbeschermers wel degelijk zin heeft.

Ontvang denieuwsbrief