Skibrillen

Een skibril is een onmisbaar accessoire op de piste. Naast dat de bril je ogen beschermd tegen de elementen van het weer mag die er ook wel blits uitzien. En moet die goed matchen met de rest van je ski outfit. Met het kiezen van de juiste skibril verbeter je je zicht en bescherm je je ogen.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies de juiste skibril

Bij het kiezen van de juiste skibril moet je op een aantal punten letten. Zo moet je rekening houden met het type lens, lichtdoorlatendheid, welke maat (volwassen of kinder) en of die past bij je skihelm. Ben je op zoek naar een skibril die geschikt moet zijn voor zware weersomstandigheden, denk aan sneeuw of bewolking. Kies dan voor een bril met een lens van categorie 0 of 1.

Moet de skibril geschikt zijn voor zonnige omstandigheden of lichte bewolking, dan is een lens in de categorie 2 of 3 het meest geschikt. Buiten de categorie van de lenzen kun je ook kiezen uit cilindrische of sferische lenzen. Die laatste beschikken over een bolvormige lens, dat zorgt voor een breed gezichtsveld. Hierdoor heb je minder last van schitteringen. Op elke skibril staat altijd duidelijk vermeld onder welke weersomstandigheden de bril het best tot zijn recht komt.

Kenmerken van een goede skibril

Sommige skibrillen zijn uitgerust met een verwisselbaar frame en hebben vaak een schuimrand. Dat zorgt voor optimaal draagcomfort en een goede aansluiting om je gezicht. Het is belangrijk dat je skibril ook goed aansluit op je skihelm. Let er op dat de skibril de helm niet naar boven duwt. Een mogelijke oplossing voor dat probleem is het kopen van een skibril van hetzelfde merk als je skihelm. Zo ben je er in ieder geval van verzekerd dat ze goed op elkaar aansluiten. Kies de skibril die het beste bij jouw voorkeuren past, maar ook goed matcht met de rest van je wintersportkleding.

Ontvang denieuwsbrief