Skis

Ski’s heb je in allerlei soorten en maten. Voor elk terrein, elke soort sneeuw, elk skiniveau en elk type skiër (beginnend of ervaren) is er wel een bijpassende ski te vinden. De ski die alles perfect kan is er helaas nog niet, dus zul je zelf moeten bepalen wat jouw ski’s allemaal moeten kunnen.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

De juiste ski’s kiezen

Het is niet gemakkelijk om de juiste ski’s te kiezen. Er zijn namelijk een aantal factoren die je mee moet nemen bij het kiezen van de perfecte ski’s voor jou. Ben je een skiër die niet veel off piste gaat of hou je juist wel van een uitdaging buiten de piste? Ben je ervaren of begin je net? Allemaal factoren waar je rekening mee moet houden als je ski’s gaat aanschaffen.

Het is nooit verkeerd om je er even in te verdiepen en er zeker van te zijn dat je met goed materiaal de piste af gaat. Daar horen uiteraard ook skibrillen en helmen bij. En ook niet geheel onbelangrijk: je ski’s moeten wel matchen bij je skikleding natuurlijk!

De lengte van de ski’s

De lengte van je ski’s hangt af van je ski-stijl en persoonlijke voorkeuren. Maar ook wordt er gekeken naar je lengte en gewicht. Ervaren skiërs zullen gaan voor ski’s die langer zijn dan hun eigen lengte. Met kortere ski’s ben je wendbaarder en deze zijn het meest geschikt voor de beginnende skiër. Met langere ski’s kun je je wat moeilijker manoeuvreren en zijn daardoor geschikter voor de ervaren skiër.

Soorten ski’s

Er zijn verschillende type ski’s. Zo heb je carve ski’s, dit zijn eigenlijk commerciële wedstrijd ski’s en dus echt alleen voor ervaren skiërs. Vaak zijn ze korter dan je eigen lengte en smaller dan normale ski’s. All-Mountain ski’s zijn de ski’s waar de meeste skiërs voor zullen gaan. Ze zijn zeer toegankelijk, want je kunt ze op alle pistes gebruiken. Inclusief ijs, poedersneeuw en steile pistes. Deze ski is breder dan de carveski en net iets korter dan je eigen lengte. Als laatste heb je de freeride ski’s. Deze zijn het meest geschikt voor skiërs die de hele dag in het park te vinden zijn en wel van een avontuur buiten de piste houden. Deze ski’s zijn een stuk breder en zijn even lang of langer dan je eigen lengte.

Ontvang denieuwsbrief