Snowboard

Snowboards heb je in allerlei soorten en maten. De juiste vinden kan een hele opgave zijn. Zeker als het je eerste keer op een snowboard is op wintersport. Op welke dingen moet je letten? Je niveau, lengte, snowboardstijl en gewicht spelen onder andere een belangrijke rol. Maar ook de lengte en de breedte van het board zijn belangrijk.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies het juiste snowboard

Het is zeker handig om je snowboard niveau vast te stellen. Dit zal veel helpen bij het aanschaffen van het juiste board. Als je een beginner bent,ben je vooral bezig met het leren van bochten maken, sturen en stoppen. Een kleine sprongetje zit er misschien ook al in. Zoek een snowboard dat flexibeler is, hiermee zal het leren makkelijker gaan. Je eerste board hoeft ook nog niet alle toeters en bellen te bevatten.

Die features zijn vaak onnodig omdat je ze (nog) niet gebruikt. Na beginner volgt intermediate. De berg kom je makkelijk af, ongeacht de moeilijkheidsgraad van de afdaling. Je kent een aantal tricks en gaat af en toe buiten de paaltjes. Deze snowboards zijn wat stijver om de wat agressieve rijstijl aan te kunnen. Ook zijn de boards van hogere kwaliteit om het gewicht te verminderen.

Gevorderde snowboarders

Ben je een gevorderde snowboarder? Dan voel je je thuis op verschillende terreinen en weet je zelf welk board daarvoor het beste is. Je kunt met kracht en precisie sturen, stoppen en snelheid maken. En kleine technische verschillen merk je goed op. Een helm met een toffe helmcamera maakt je snowboard beleving nog groter!

Verschilende factoren

Buiten je niveau zijn de lengte en breedte van je snowboard ook belangrijk. Tegenwoordig is je gewicht ook een belangrijke factor die bepaalt hoe lang en breed je snowboard uiteindelijk wordt. De ideale breedte van het snowboard is: je tenen en hielen ongeveer anderhalve centimeter over de randen van je snowboard te hebben hangen. Niet meer of minder. Neem altijd je snowboardschoenen mee als je een nieuw board gaat aanschaffen.

Verschillende soorten snowboards

Je hebt verschillende type snowboards waaronder de Allmountain: geschikt om op alle terreinen goed weg te komen. Met een Freestyle snowboard gaat switch rijden en spins maken een stuk makkelijker, want het is een kort en flexibel board. De Freeride boards hebben een grotere nose en zijn korte en stijver en zijn bedoeld om één kant op te gaan. Geschikt om helemaal los te gaan in de sneeuw.

Ontvang denieuwsbrief