Etiquette in de sportschool

Do's en don'ts in de sportschool

Iedere sportschool heeft huisregels, maar iedere sportschool heeft ook enkele ongeschreven regels waar sporters zich aan moeten houden. Zo is het bijvoorbeeld een no-go om een gesprek met iemand te starten die oortjes in heeft. Ook wordt het niet gewaardeerd wanneer er overdreven luid gekreund wordt bij het uitvoeren van oefeningen. Waar wel punten mee gescoord worden is het netjes terugleggen van gewichten en het gebruik van een handdoek.

Meer weten? Bekijk de pagina do's en don'ts in de sportschool.


Dresscode in de sportschool

In de gemiddelde sportschool geldt een dresscode waaraan iedereen zich dient te houden. Deze dresscode ligt niet altijd vast op papier, maar is vaak ook ongeschreven onder sporters. Zo is het voor mannen niet geaccepteerd om zonder shirt te gaan sporten. Voor vrouwen is een zeer kort sportbroekje minder geaccepteerd. Alles weten over de dresscode in de sportschool?

Bekijk dan de pagina sportschool dresscode.


Schoenen in de sportschool

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van de sportschooloutfit: ze moeten ondersteuning bieden, helpen bij het uitvoeren van oefeningen en er bovendien goed uitzien. Bij het kopen van schoenen voor in de sportschool zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals de pasvorm en dikte van de zool. Verkeerde schoenen kunnen leiden tot irritaties aan de voet en blessures.

Lees er meer over op de pagina over schoenen in de sportschool.


Kleding voor mannen

Ga je als man naar de sportschool, dan doe je er goed aan hier speciale sportkleding voor aan te schaffen. Hoewel een katoenen shirt niet ongebruikelijk is, zit een speciaal sportshirt misschien een stuk fijner. Ook is niet alle kleding geschikt voor de sportschool. Comfortabel sporten doe je in comfortabele sportkleding, niet in een spijkerbroek, dik shirt of schoenen die niet gemaakt zijn voor sport. Wat is dan wel de ideale sportschooloutfit voor mannen?

Lees het op de pagina kleding voor mannen in de sportschool.


Kleding voor vrouw

De keuze die vrouwen hebben voor sportkleding is enorm, met shirts, hemdjes en leggings in alle kleuren van de regenboog. Het is belangrijk om altijd primair te kiezen voor sportkleding die lekker zit. Ook is het goed om te letten op richtlijnen die een sportschool soms hanteert ten aanzien van kleding.

Lees alles over sportkleding voor vrouwen in de sportschool op deze pagina.


Sportschool apps

Het is een irritatie van veel sportschoolgangers: mensen die apparaten bezet houden en alleen maar met hun smartphone bezig zijn. Smartphones zijn echter ook nuttig in de sportschool. Veel apps kunnen helpen met het bijhouden van voortgang, de uitvoering van oefeningen en het eetpatroon buiten de sportschool. De meest populaire sportschool apps worden door vele honderdduizenden sporters gebruikt inmiddels.

De beste sportschool apps vind je op de pagina apps voor in de sportschool.

Ontvang denieuwsbrief