Tennisschoenen

Goede tennisschoenen zijn onmisbaar op de tennisbaan. Ze zorgen voor steun en voldoende grip op de baan. Het hangt natuurlijk heel erg af of je op gravel of gras tennist. Voor elke manier van spelen zijn er wel passende tennisschoenen te vinden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Kies de juiste tennisschoenen

Tennissen op normale sportschoenen is gedoemd te mislukken. Net als voetbalschoenen bij voetbal horen, horen tennisschoenen bij tennis. De schoenen zijn speciaal ontworpen voor de tennissport. Ze hebben een bijzonder profiel dat ervoor zorgt dat je je soepel kunt bewegen. Maar ook dat je in één beweging tot stilstand komt om een bal te raken met je racket. De binnenkant van een tennisschoen is samengesteld van vocht opnemende en regulerende materialen. Zodat je voeten kunnen ademen en ze niet zo snel gaan zweten.

Hier moet je op letten bij tennisschoenen

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij tennisschoenen: de schoenzool, gewicht, stabiliteit, de schokabsorptie, de pasvorm, de maat en de stugheid (of soepelheid. Er zijn verschillende soorten ondergronden waar je tennis op speelt, de bekende zijn gras en gravel. Maar je hebt ook tapijt en hardcourt. Elke ondergrond vraagt om een andere schoenzool. En hoe beter tennisschoenen bestand zijn tegen schokken, hoe kleiner de kans op een blessure.

Een goede pasvorm en maat zijn belangrijk voor het comfort en om te voorkomen dat je voet gaat schuiven of juist bekneld raakt tijdens het tennissen. En een goede tennisschoen hoort niet te stug maar ook niet te soepel te zijn. Een handige test is met je ene hand de schoen stevig vasthouden bij de hiel en met je andere hand de tenen krachtig omhoog duwen. De schoen moet buigen ter hoogte van de bal van de voet en niet rond de middenvoet.

Je kunt je tennisschoenen goed afstemmen op de rest van je tenniskleding. Er is keus uit verschillende modellen, merken en designs. In je nieuwe tennis tenue met de juiste tennisschoenen en racket laat jij je alles behalve van de baan slaan!

Ontvang denieuwsbrief