Yogamatten

Een yoga sessie is onmogelijk met een goede yogamat. Vaak hebben yoga ruimtes geen yogamatten die ze kunnen uitlenen, dus doe je er goed aan om er zelf eentje aan te schaffen. Een eigen yogamat heeft veel voordelen, ze kun je ook makkelijk thuis yoga oefeningen en workouts doen.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Geen producten gevonden.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} of {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Een yogamat kopen

Je eigen yogamat aanschaffen heeft een hoop voordelen. Zo is het een stuk hygiënischer, want jij bent de enige die er workouts op doet. Je zweet er wat van af en ook verlies je veel huidschilfers. Dan is het wel zo fijn als je je eigen yogamat hebt. Buiten hygiene is comfort ook belangrijk. En met je eigen yogamat kun je de beste mat kiezen die aan al jouw wensen voldoet. En misschien wel het grootste voordeel, de yogamat ligt altijd bij jouw thuis. Zo kun je op elk gewenst moment een paar oefeningen doen en doe je ook veel vaker een paar yoga oefeningen thuis. Doe je vaak yoga buiten de deur? Dan is het zeker aan te raden om een mooie yogatas voor je mat te halen.

Verschillende soorten yogamatten

Je hebt dikke en dunne yogamatten. Dikke zijn wat comfortabeler maar ook instabieler. Een dunne yogamat is fijn bij evenwichts- en balansoefeningen. Een gemiddelde yogamat heeft een dikte tussen de 4 en 6 mm. Het kiezen van de dikte is zeker iets waar je op moet letten wanneer je een yogamat gaat uitkiezen. De meeste yogamatten hebben een lengte van 1.80 meter en zijn 60 centimeter breed. Voor langere mensen zijn er ook yogamatten van 2 meter.

Kenmerken yogamatten

Naast de dikte is grip ook heel belangrijk bij een yogamat. Je mat moet voldoende grip hebben, anders glij je weg tijdens je oefeningen. Daarbij moet de mat ook bestendig zijn tegen verschillende temperaturen en vochtigheid. Je hebt yogamatten die gemaakt zijn van rubber, PVC en TPE. Elk materiaal heeft weer andere eigenschappen. Zo zijn yogamatten van rubber stroever dan die van PVC. En is PVC geschikt voor alle soorten yoga.

Je hebt keus uit yogamatten in verschillende kleuren en patronen. Dit maakt het nog leuker om een exemplaar uit te zoeken die goed past bij de rest van je yogakleding.

Ontvang denieuwsbrief